Que Sera, Sera

Kulturni šok? Kulturni infarkt 😛

Pa se je začelo zares. Ko smo včeraj odrinili na Koh Rong, sva bila z Majo razmeroma optimistična. Slike in videi, ki so bili objavljeni na strani projekta, so obetali ribiško vasico na plaži, kopico prostovoljcev in internirancev (praktikantov :P), ki skupaj rešujejo svet.

Pa realnost?

Ko smo se s Kyliejem srečali prvi dan, je povedal, da na projektu trenutno dela on in praktikantka Sarah, ki čez slab mesec dni odhaja. Čez dober teden dni bojda prispe naslednja skupina prostovoljcev, ki bodo kar takoj padli pod komando majorke Golob in majorja Ferreira. Navedel je tudi cel kup projektov, ki se že izvajajo in ki jih želi začeti. Do sem so stvari še kulj.

Naslednji dan smo razčistili, da pravzaprav ne gremo na Koh Rong Sanloem, ampak na Koh Rong. Ampak tudi to naju ni kaj dosti skrbelo. Kako drugačen je tak otok sploh lahko?

Precej.

Namesto idilične vasice praktično na peščeni obali, smo pristali v barakarski različici Benetk. Tuširanje je mogoče le z vedrom, toaletnega papirja ne uporabljajo – peri sine – strehe, ki se obnašajo kot zarjavela rezila (cepljen proti tetanusu, na srečo :P), visijo čez pomol, ob katerem so na kolih postavljene barake zbite iz desk in/ali pločevine, prehodi so merjeni na azijske mere, kar pomeni, da se mora vsak nad 190 cm ves čas priklanjati, ponekod pa tudi hoditi praktično neprestano sklonjen. Vse skupaj zaokrožijo nadtečni komarji.

Saj nisva pričakovala 5 zvezdic, ampak obljubljeno je bilo precej drugačno od tega, v kar sva padla.

Seveda so tudi pozitivne strani. Hrana je odlična in za zdaj je dobimo zmeraj več kot dovolj – baje da se situacija spremeni, ko je pri hiši bataljon prostovoljcev. Voda ima tudi na globini 6 m še zmeraj 31 °C, morski živelj pa je tudi kar impresiven.

Ugibam, da Maja tukaj krepko uživa v razgledu, saj imajo praktično vsi gospodiči praktično “perfektno” postavo, za katero se na zahodu plačujejo hudi denarci v fitnesih. Na njeno žalost (ugibam), pa njihove obrazne poteze za ljudi, ki niso aziofili, niso ravno najbolj všečne.

Bova videla, kako se bodo stvari odvijale naprej – če se nama uspe aklimatizirati, bo naslednjih 6 mesecev super. V nasprotnem primeru, pa prav tako, saj je v tem delu sveta kar nekaj zadev, ki se jih splača pogledati in prepotovati – . Nenazadnje si lahko za ceno, ki jo plačujeva za pograd v tej baraki, najameva garsonjero v luksuznem kompleksu v Bangkoku, v katerem sva živela z najino CouchSurfing gostiteljico Ou, pa bo še ostalo. Pa tudi kak Hong Kong, Ho Chi Minh City ipd. prestolnice bi bilo zanimivo videti.

Kakorkoli že, zaenkrat ostajava – vsaj kak mesec, če bo po moje. xD Morda bova investirala v AOWD tečaj.

Que sera, sera!

2 thoughts on “Que Sera, Sera

    • smo šele en potop nardil 🙂 tko da sva še vedno ista kot junija k smo se skupi potapljal. nič skrbet, naju boš še lahko dohaju 😉 dans gremo na še en potop – 28m (kao začetek AOWD) 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.